Je leven her-scheppen volgens een hoger plan (deel 2)

Hoe DOE je dit nu – je hele geloofssysteem aanpassen ?

Wel… volgens mij allereerst door te GELOVEN dat het mogelijk is. En dat jij zélf over alle middelen beschikt om hierin te slagen.

Ben jij degene die denkt en voelt ? Dan ben jij ook degene die hier verandering in kan aanbrengen !

De tweede stap vraagt FOCUS.
Om een overtuiging aan te passen of te vervangen dien je namelijk te oefenen in het denken van je nieuwe gedachte totdat deze gedachte de oude heeft ‘overschreven’ en ze een natuurlijke gedachte is geworden. Ik bedoel hiermee: totdat ze de eerste gedachte is die spontaan in je opkomt wanneer je aan een specifiek thema denkt.

De kans is groot dat je tijdens dit proces op weerstanden stuit. Weerstanden zijn er wanneer jouw ervaring van het leven tot hier toe (volledig) anders was dan je nieuwe gedachte je aangeeft. En dat is logisch ! Dat je ervaring anders was bedoel ik. Want je oude gedachte heeft natuurlijk zoveel van het tegendeel gecreëerd dat het nu ronduit absurd lijkt om deze door jouw opgedane ‘wijsheid’ over het leven aan de kant te schuiven en in de tegengestelde richting te gaan denken.

Absurd. Absurd. Absurd ! Dat zal je ‘mind’ je althans proberen voor te houden. En toch héb je de keuze !

Je kan er ook zeker van zijn dat van zodra je kiest voor de meest liefdevolle en blije gedachte er emoties naar boven komen.
Wanneer je al een beetje geoefend bent in deze processen kan dit gewoon een gevoel van opluchting zijn. Maar wanneer je pas begint kan er heel wat boosheid, verdriet, frustratie e.d. loskomen.
Laat dit toe ! Het is bevrijdend.
Het is goed te voelen wat er in je leeft.
Je màg boos zijn, wanhopig, bang, verdrietig,…
Deze emoties zijn de restanten van je oude manier van denken. Door ze te voelen worden ze losgelaten uit je energieveld. Het maakt allemaal deel uit van het opschonen van je vibratie.

Want zie je: negatieve emoties ontstaan steeds als reactie op een gedachte die niet in lijn is met de Liefde.

Van zodra je je gedachten zuivert, volgt je voelen. Denken en voelen gaan hand in hand.

Eens je oude, negatieve emoties bevrijd zijn ga je beetje bij beetje, stap voor stap, toegang krijgen tot de corresponderende positieve emotie /gevoel bij je nieuwe gedachte.

Ik geef een voorbeeld.

Stel dat jij je nooit geliefd hebt gevoeld. Dan is het jouw negatieve overtuiging dat je niet geliefd bent. Well, I’ve got news for you: dat ben je wél. Je laat jezelf gewoon niet langer toe deze liefde te ervaren. (Het is absoluut niet belangrijk te weten hoe dit komt)

Het is NU jouw keuze of je een andere be-leving wenst ! Je begint dan aan jezelf te vertellen dat jij het absoluut verdient en waard bent om liefde te ervaren.
In het begin zou je wel eens kunnen verschieten van de negatieve reactie van je denken en je voelen op deze nieuwe ‘input’. Voor sommigen komt er misschien zelfs een bewustwording van zelf-haat die er leeft, diep vanbinnen. Niet erg. Laat het allemaal toe. Zonder je te verzetten. Kijk ernaar. Verwelkom alles.

Een tip : zet het op papier – wat er in je leeft. Schrijf en kleur het uit. Dit (schrijven met kleuren combineren) is een heel effectieve manier om jezelf te bevrijden van oude emoties.

Deze stap in het proces – de emotionele uitzuivering – gaat je een heerlijk gevoel van opluchting geven. Misschien zelfs een ‘leeg’ gevoel. Pràchtig. Er is ruimte voor het nieuwe nu.

En ja hoor ! Op een gegeven moment ga je merken -al is het maar een milliseconde in het begin – dat je je nieuwe, positieve gedachte (‘ik ben de liefde waard’) GELOOFT.

 Waaw. Héérlijk. Tijd om te vieren !

Hoe langer je oefent, des te steviger dit geloof zich wortelt in je geest.
En dan, in een magisch moment, ga je het VOELEN !
Je gaat je geliefd VOELEN.

Fantastisch. Jouw vibratie is veranderd. Jouw realiteit zal voortaan anders zijn ! Ze zal corresponderen met jouw nieuwe gedachte en gevoel. Geniet ervan ! Het is je gegund sweetheart.

Je kan dit proces versnellen door jezelf in een virtuele realiteit te plaatsen waarin je al alles ervaart zoals jij het wenst. Eigenlijk komt dit neer op ‘doen alsof’. ‘Doen alsof’ waaaw… erg onderschat is het, dit krachtige middel tot creatie. Want waarlijk: ons voorstellingsvermogen is een goddelijk geschenk !

Meestal gebruiken mensen hun verbeelding op een nefaste manier. Of laat ik enkel over mezelf spreken: Ik was daar vroeger zelf kampioen in ! Ik was kampioen in het bedenken van wat er allemaal fout kon gaan in een bepaalde situatie. En ik zag het dan al helemaal voor me.

Vermits energie steeds iemands gedachten volgt.. zijn er betere manieren om een goede afloop te creëren …

Nu gebruik ik mijn voorstellingsvermogen dus in de tegengestelde richting.
Ik beleef in mijn fantasie de mooiste dingen voor mezelf. En op zo’n manier dat ik het al helemaal kan voelen en zien, tot in detail.

Op die manier kan je dus ook oefenen in het optillen van je vibratie tot op het gewenste niveau, tot op het niveau van de realiteit die je wenst te beleven. Het universum maakt geen verschil tussen ‘echt’ en ‘fantasie’. Het universum reageert simpelweg op jouw vibratie !!!

Een heerlijke manier om te creëren hoor ! En het werkt, ik verzeker het je.

Vooral ook veel plezier hebben terwijl je schepper speelt hè !!
Laat het ‘willen’ maar gewoon even los en maak vooral lol in je virtuele wereld. Ga erheen, niet om iets af te dwingen, maar om te genieten.
Want remember : het doel is vreugde ! En vreugde is de kortste weg naar het scheppen van je mooiste dromen !

Vreugde leeft in je hart. En wanneer je vanuit je hart schept, onstaat alles altijd moeiteloos en vanzelf. Wanneer je schept vanuit een ‘willen’ daarentegen is de kans groot dat je schept vanuit een geloof in tekort.

Maar weet je: de Liefde die jij Bént kent geen tekort. Ze IS… àlles.

Wanneer je start met het scheppen van een nieuwe werkelijkheid zal er in het begin vaak een nuance van ‘willen afdwingen’ aanwezig zijn in je vibratie.
Maar je gaat merken: hoe langer je oefent in je nieuwe, vreugdevolle manier van denken, hoe meer het ‘willen afdwingen’ gaat plaatsmaken voor een gevoel van ‘zijn’. En hoe korter je bij het gevoel komt dat je al bént wat je wenst te zijn, hoe korterbij natuurlijk de manifestatie van de werkelijkheid die je wenst te ervaren.

Bijvoorbeeld. Je ervaart financieel tekort in je leven. Van zodra je je bewust wordt dat jij het zelf bent die je realiteit creëert, kies je er natuurlijk onmiddellijk voor om je te gaan focussen op overvloed en op de waarheid dat jij overvloed verdient in je leven. In het begin zijn dit idee en dit beeld van jou die leeft in absolute overvloed hoogstwaarschijnlijk meer een ‘wishfull thinking’ en een ‘willen’ dan een voelen dat je het bént. En dat is logisch ! Want zodra je voelt dat je iets bént, bén je het ook ! Wanneer jij je werkelijk (!) rijk voelt, bén je rijk.

Wanneer je kijkt vanuit een hogere Waarheid is iedereen àlles. Ook overvloedig. Wanneer je deze overvloed niet ervaart, heb je jezelf gewoon afgesloten van de stroom. Dan ben je gaan geloven in het tegendeel, dus in tekort.

Nu, je kan – zoals hierboven beschreven – aan de slag gaan met om het even welk thema en je zal merken dat na verloop van tijd dat het ‘willen’ terug een ‘zijn’ wordt, diep vanbinnen. Je nieuwe, positieve gedachte is dan zodanig geïmplementeerd in jouw vibratie dat er geen enkele twijfel meer bestaat : jij bént wat je denkt dat je bent.

Ik voel in mijn hart dat na verloop van tijd ons vermogen om te focussen en ons geloof in onszelf en onze schepperskrachten zozeer zal toenemen dat we gewoon in de vreugde hoeven te stappen van het zijn die we wensen te zijn (en in essentie al zíjn) om onze stoutse dromen WAAR te maken !!!

Alle reden om NU vreugdevol aan de slag te gaan. En om te genieten van het proces !!

…  

Een leuk zijsprongetje: Ik kreeg dit jaar op mijn verjaardag een prachtige kaart van een dierbare vriendin. Ze wijst mij erop hoeveel magische woorden er met een V beginnen (buiten mijn eigen naam hahaha) Ik moest er nu ineens aan denken omdat ik merk dat al het voorgaande samengevat kan worden met de stelling dat onze vreugde volgen en onze verbeelding vieren onze  allergrootste bondgenoten zijn naar het ervaren van een verlicht leven.

Om af te sluiten nog een gouden tip. Wanneer het even niet lijkt te lukken allemaal… stop met proberen ! Ga iets anders doen. Zo snel mogelijk ! Iets waar je blij van wordt. Liefst iets dat je fysiek in beweging zet. Een activiteit die letterlijk stroming brengt in je lijf.

Mij helpt het persoonlijk zeer goed om een goede ‘beat’ op te zetten en mezelf helemaal los te dansen. Meestal verschijnt er dan terug een glimlach op mijn gezicht en hervind ik als vanzelf een positieve vibe waardoor alles in nieuw daglicht komt te staan.

Wanneer je de lat voor jezelf echter hoger legt dan je op dat moment aankan zet je jezelf energetisch klem. Je komt dan gegarandeerd in een negatieve vibe terecht en zo geef je ongewild voeding aan een hoop negatieve emoties. Emoties zoals boosheid op jezelf en teleurstelling in je eigen kracht en kunnen. Resultaat: een groeiend gevoel van zelftwijfel. En dat is net het omgekeerde van hetgeen je wenst te bereiken ! Geloof me vrij: het is beter te erkennen wanneer je niet zo’n beste dag hebt en dit te aanvaarden.

Je hele geloofssysteem aanpassen is een proces, zeker weten ! GUN jezelf dan ook een proces ! Heb geduld. Vertrouw. Alles is nu al helemaal goed zoals het is ! Wees lief voor jezelf. Want lief zijn voor jezelf – bij àlles dat je doormaakt – is de snelste weg naar het vinden van wat je zoekt.

Prijs jezelf en wees dankbaar voor alles dat je wél al bereikt hebt ! Het is zelfs een heel goed idee om een boekje te maken waarin je alles opschrijft waar je dankbaarheid voor voelt in je leven en alles waar je trots op bent in jezelf. Wanneer je dan eens een flinke dip ervaart kan het nalezen van zo’n boekje een enorme, enorme zegening zijn !

Weet ook dat jouw grootste kracht geboren zal worden… uit wat nu misschien jouw grootste zwarte gat lijkt te zijn !

En verheug je. Want Liefde overwint… ALTIJD !

(extract uit mijn boek “Vreugde, poort naar een hoger bewustzijn”)

Advertenties

Graag jouw mening hierover

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s