I’m choosing Christmas Spirit

Tja, een korte blog had ik beloofd hè. Ik zal er dan maar recht invliegen :

Kerstsfeer is voor mij: Licht! (op alle manieren mogelijk) : lachen, hoop in mijn hart, delen in vreugde, engelenboodschappen ontvangen, extra tijd geven aan het goddelijke in alles en iedereen, eventueel samen met gelijkgestemden de intentie neerzetten voor vrede in onszelf en vrede op aarde….

Tis raar maar de afgelopen jaren heb ik deze sfeer waar ik zo intens van kan genieten wat laten uitdoven. En het schoonste van al: ik had het niet eens echt door 😳

Het is altijd bijzonder om met de hele familie samen te zijn en onszelf te verwennen met allerlei lekkers… een glaasje cava, één (of twee) stukken kerststronk (en alle gangen daartussenin)…

Maar… is dat Kerst?

Tis niet dat ik geen toffe familie heb of zo hè. Maar ik kan zo MOE worden van de hele dag aan tafel zitten… en praten.. en zitten… en praten..

En heel positief evolueren de gesprekken niet altijd (to say the least).

Wat delen de meeste mensen met elkaar om het gevoel te hebben erbij te horen of interessant te zijn? : allerlei roddels over anderen. Bye bye kerstsfeer. Bye bye licht-voetigheid en ‘kerstvibe’.

Nu, ik verwijder mezelf zo onopvallend mogelijk van het toneel op zulke momenten. Maar uiteindelijk zit ik dan méér met de kids in de speelkamer dan aan tafel. Ja, ik doe liever spelletjes zoals pictionary of horen-zien-zwijgen dan bladiebladiebla.

Nu, van mij hoeft niet iedereen hetzelfde te zijn. Iedereen is uniek. En dat is prima. Alleen is er niet echt ‘verbinding’ met anderen op deze manier en dat vind ik best lastig met Kerstmis, wanneer ik zo graag hogere sferen opsnuif…

Eigenlijk gelóven de meeste aanwezigen niet eens in de mogelijkheid van wereldvrede, laat staan in het bestaan van ‘God’ of een “Bron van alle leven”.

Grappig hoe ik dan elk jaar met het uitdelen van mijn engelenboodschappen tóch een half uurtje ‘Licht’ kan toveren aan tafel. Want of engelen al dan niet bestaan in iemands realiteit.. complimenten en goede wensen.. daar staat iedereen voor open.

Zo bijzonder om te merken wat een verschil in “vibes” zulk een ritueeltje geeft aan tafel. Kortom: dit was altijd ‘mijn’ half uurtje. Het half uurtje van JA, DIT is KERST voor mij.

Dit jaar liet één bepaalde persoon mij weten dat die boodschappen voor haar niet meer nodig zijn. Oh, oké. Ik respecteer dat. Dit jaar geen engelenkaartjes dan. Alleen…. merkte ik dat mijn goesting in kerstmis vieren opeens weg was.

OLA, ‘s avonds in de douche gleed ik bijna de douchebak uit toen ik begreep hoe dat kwam: ik had geen zin in kerstmis want ik was mijn (ware) zelf volledig aan het schrappen. Ik nam al genoegen met het ‘constant eten-babbelen concept’ en de nogal lage vibes, omdat mijn familie belangrijk is voor mij. Maar als die ene positieve toets à la Veerle en à la engel ook nog in het gedrang komt… WAT brengt dit hele familie-kerstgebeuren mij dan eigenlijk? Is dit mijn hoogste visie van een Kerstdag voor mezelf? Word ik er blij van?

Euh…. NEE

Oepsss.. En nu?

Tis niet waar hè. Moet ik alweer een moeilijke keuze maken!

De afgelopen maanden heb ik enkele bijzondere stappen gezet in liefde voor mezelf. Stappen die bij anderen niet altijd in de smaak vielen. Ze brachten mij wél een heerlijk gevoel van vrijheid en een “JA, IK kies hoe mijn leven eruitziet!”

Niet dat ik mij daarvoor liet regeren door anderen (ik kan echt wel ‘nee’ zeggen als het moet) maar toch… ja, ik was nog een klein beetje teveel gericht op de goedkeuring van anderen.

En zowel jij als ik weten dat het een jaar van Waarheid is geweest. Waarheid naar onszelf toe vooral. En alle kleine beetjes onwaarheid die er nog zitten/zaten, hebben zich laten zien.. (dit proces gaat trouwens nog een tijdje door in 2018)

Dus… Nee, dit jaar geen uitgebreid familiefeest voor mij. Ik maak Kerstdag terug MIJN dag. Ik ga Licht en liefde de wereld in sturen, lekker mediteren, misschien even de natuur in, een eenvoudig en toch luxe en gezond etentje koken met een vriend en ‘s avonds… ga ik bij mijn familie langs om een heerlijke dag af te sluiten. Geen uren en uren tafelen. Gewoon, even gezellig samen zijn. En ja, daar heb ik wel zin in! 😋 want ik houd van mijn familie maar ik heb OOK goed voor mezelf gezorgd en mezelf gegeven wat IK nodig heb om mij goed te voelen op Kerstdag. Ongeacht de mening van de anderen hierover….

Heaven YES, I’m choosing Christmas Spirit ! 😍 😇

Ik wens ook jou een zalige Kerst, lieve lezer van mijn blog. En dat ook jij de moed mag vinden om steeds te kiezen voor hetgeen GOED voelt, voor JOU 💗 

(En dat niet alleen met Kerst natuurlijk.)

Moest je geïnteresseerd zijn in de engelenboodschappen die ik creëerde de afgelopen jaren en wens je hen te gebruiken in jouw samen-zijn op Kerst, je vindt ze hieronder 💟 Ik wens jou/jullie magische momenten ermee!! (ps: nog te verknippen en vergrendelen)

Kerstkaartjes

Voor de abonnees op mijn nieuwsbrief heb ik nog 2 andere kerstcadeau’s klaarliggen. Wil ook jij mijn cadeau’s ontvangen? Schrijf je dan HIER in. 

Liefsss,

   Veerle

Advertenties

Een Reactie op “I’m choosing Christmas Spirit

 1. Hey hey,alweer met mij ;-)))

  raar maar waar,ik zie nu pas deze email… weer raar maar waar:grappig hoe gelijkend wij zijn…zelfs op wat familie betreft en zoals mij heb je ook voor jezelf gekozen,gggoooo girl, als de rest niet meewil is hun beslissing,maar wij mogen ook Zijn wie WIJ zijn,dus chapeau meiden (ook naar meZelf toe LOL) dat we eindelijk ook eens voor onsZelf durven kiezen,yyyeeeaaahhh!!!

  Wij hadden dus besloten niet naar mijn familie te gaan en hadden een maand voor Kerst afgesproken met mijn vrouwke haar familie te vieren op Kerstavond en wat blijkt?we hadden nóg méér drama,verwijten etc gekregen 😦 maarja,Kerstdag is toch leuk geweest en we hebben hieruit weer veel geleerd :-))))

  Dank u wel voor te zijn wie je bent en alles zo mooi te delen met ons allen!

  Dikke knuf Namasté Tascha xxx

  Met vriendelijke groetjes,

  Tascha Pérez

Graag jouw mening hierover

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s